Menu

AERODYNAMICA VLIEGTUIG PDF

0 Comments

Zowel tijdens het opstijgen, als tijdens de vlucht en het landen van een vliegtuig werken er een heleboel krachten op in. Deze krachten worden onder andere. Zie je een grote variƫteit aan taken zoals onderhoud van vliegtuigen en helikopters, planning, inspectie van luchtwaardigheid, luchthavenbeheer als jouw. Phone, Suggest a phone number Docent vliegtuig/helikoptertechniek, helikopter-aerodynamica en als theorie en praktijk. Work Position.

Author: Dakora Milabar
Country: Saudi Arabia
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 10 August 2011
Pages: 238
PDF File Size: 19.92 Mb
ePub File Size: 14.3 Mb
ISBN: 217-2-52424-998-1
Downloads: 4871
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tauzragore

Het rollen naar links volgt dezelfde redenering. We krijgen weer de formules voor de vier hoofdkrachten zie bij 2. Lift is de opwaartse kracht gerealiseerd door een draagvlak wanneer dit door de lucht aerodynamicq. Commonscat met lokaal zelfde link als sitelink op Wikidata.

Drag is de kracht die naar achter toe werkt en tegengesteld is aan de beweging van het vliegtuig door de lucht. Gewicht werkt altijd naar het middelpunt van de aarde xerodynamica.

Categorie:Vliegtuigonderdeel

C Canard luchtvaart Cockpit Cockpitvoicerecorder Controleur de vol. Om een evenwicht te bekomen, moet de resultante van deze 6 krachten gelijk zijn aan de nulvector.

Dus hoe groter de invalshoek, hoe groter de lift en hoe groter de drag. De snelheid moet in meter per seconde uitgedrukt worden. In de praktijk zullen we alleen rekening houden met de invalshoek om de drag te berekenen. D Deltavleugel Droptank Drukcabine. De gevormde drag Dit is de drag gevormd door vliegtuigonderdelen die frontaal staan ten opzichte van de luchtstroom.

  MAKALAH UROLITHIASIS PDF

Bij de vleugels en het horizontale staartoppervlak wordt lift geproduceerd en bij de propeller wordt er thrust of stuwkracht geproduceerd. De hoeveelheid van lift veroorzaakt door de vleugel hangt af van verschillende factoren: Daarnaast komt de formule voor de resultante van lift en drag. P Pitotbuis Propeller Pulserende straalmotor.

Bij een bocht wordt lift verdeeld in twee componenten, waardoor ook een centrifugale kracht ontstaat. Rld de resultante van lift en drag L de lift in N D de drag in N 2.

Voor deze zes krachten die nu op ons toestel inwerken tijdens een klim gelden volgende formules:. Laaste wijziging maandag 13 maart Auteurs: Die is gelijk in grootte, maar tegengesteld van zin aan de horizontale componente van lift. Elk deel van het vliegtuig dat blootgesteld wordt aan de lucht, terwijl het vliegtuig in beweging is, produceert weerstand en draagt bij tot de totale drag. Hierbij gelden, voor de vier hoofdkrachten, weer dezelfde formules.

Dit is het samenstellen van 4 evenwijdige coplanaire krachten. Deze formule werken we uit voor een staafje dat in een luchtstroom beweegt. Deze invalshoek is identiek als die bij de lift. De formule van het Reynolds-nummer: Rollen Als we de linkerrolroeren naar beneden drukken, dan stijgt de snelheid boven het draagvlak en daalt die onder het draagvlak.

Parasitaire weerstand – Wikipedia

Luchtvaart naar jaar Luchtvaartincident of vliegramp. Dit gebeurt weer via Bernoulli. Het principe van Bernoulli zegt: Door de wederzijdse werking van luchtstromen op elkaar bij het samentreffen ervan, krijgen we deze interferente drag. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia: Om de staart naar links te draaien, moeten we het roer naar rechts positioneren, om dan weer vanuit het principe van Bernouilli af te leiden dat vlieegtuig staart aerodgnamica naar links beweegt.

  ATL A2180 PDF

Het vliegtuig zal dus dalen.

Deze resultante werkt in tegengestelde zin, maar in dezelfde richting als het gewicht. Onder deze krachten beschouwen we thrust en lift als de positief werkende krachten. Aerodynamica Classificatie Navigatie Vliegtuig onderdeel.

Parasitaire weerstand

De invalshoek is altijd gebaseerd op de vliegroute en niet op de horizon of de grond. B Bazuinen van Jericho.

Zowel tijdens het opstijgen, als tijdens de vlucht vliegguig het landen van een vliegtuig werken er een heleboel krachten op in. Voor deze zes krachten die nu op ons toestel inwerken tijdens een klim gelden volgende formules: Door het principe van Bernoulli en een wet van Newton kunnen we begrijpen hoe lift wordt geproduceerd.