Menu

LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

0 Comments

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Mucage Akishakar
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 2 September 2013
Pages: 244
PDF File Size: 11.89 Mb
ePub File Size: 14.3 Mb
ISBN: 841-5-73699-931-8
Downloads: 88290
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dotilar

Poreklom je iz Meksika, a raste i kod nas.

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov (, Paperback) | eBay

Treba je uzimati i od nje pra-viti odvar. ZOVA Bazovina, baz, zovika, sambuk, bazgovina, bsova, baza. Sada prelazimo na izlaganje i opisivanje tih najpoznatijih bilaka. Zato se i propisuje ovako: Raste kao divlje i kao pitomo, negovano drvo.

Kiparisovo ulje propisuje se u dozi: Stablo je obraslo mekim. Ona raste pored potoka u senovitim mestima i hladovini.

  COMPLEXUS AMORIS PDF

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov Paperback Book Free Shipping! | eBay

Specijalno ovaj rod gavranov kuk ima nizak struk: Ili se daje njegov vodeno-alkoholni zgustak u dozi 0,05—0,30 grama. Nalazi se i s krupnim, punim belim cvetovima. Pored toga, on se vrlo dobro vari u stomaku.

Popiti u toku dana. Krunisan je jednim prstenastim pokrovom na kome rast ga pokrivaju odozgo. U lekarstvu se upotreblava njen koren. Protivglisni pelin, a negde ga zovu i barbotina, vrsta je primorskog pelina, ali raste samo u stepi na Donu, na donjoj Volgi, u kirgiskim stepama u Rusiji. A tako isto kod malarije.

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

Treba ga razlikovati od crnog jasena Rg. Bolest traje 35—40 dana. Lek se daje na nedelju dana unapred, TJ.

Pored ove vrste pelena ima mnogo drugih aemu srodnih naime: Odlikuje se od vrlo. Balan-sar i gca S. Kao lek priprema se ovako: Da lfcenje toplo; treba zagrejati.

Indijanci Severne Amerike i KanaBani upotrebljavaju njen samle. Postojale su podele i prema delovanju biljaka i njihovim familijama. Vintage Paperback Paperback Children.

  FUKUDA 7102 PDF

Davati po — grama sirupa dnevno. Najbolje je uzimati ga u obliku spremljenog vina, po ovom receptu: Read more Jovan tucakov lecenje biljem lecenej. Kinez Ment Se mnogo je o tome govorio.

To ostaje da kisne 20 minuta, pa se zatim polagano, pod priti-skom, procedi kroz niljem. Stablo mu je u gornjem delu jako granato. Od ove biljke propisuje se odvar, u dozi 30 grama na litar vode.

Gazimo ga svuda, a ne znamo da je korisna biljka.